kk@thermocell.dk +45 96 69 50 60    SE 

Isoleringsförmåga

Praktik och teori

Värmekonduktiviteten ska dokumenteras för alla isoleringsmaterial på marknaden. Dock är värdet för ett materials konduktivitet ett teoretiskt värde som inte avspeglar hur materialet installeras i praktiken.

Bra isoleringsförmåga i praktiken

Bra isoleringsförmåga i praktiken uppnås på följande vis:

  • Omsorg vid installation.
  • Inblåsning av Thermocell FSC®-C013321-certifierad träfiberisolering ger en i praktiken mycket effektiv isolering.

Isoleringen lägger sig nämligen helt tätt runt alla övriga delar som ingår i konstruktionen, som exempelvis rör, ventiler, kablar samt spjäll och andra träkonstruktioner osv.

Hög lufttäthet i byggnaderna - dvs. mycket liten luftgenomströmning vid tryckskillnader samt utestängning av vindpåverkan utifrån.

Lufttätheten säkras exempelvis via användning av en fuktspärr på insidan av isoleringen, som tejpas/sammanfogas ordentligt i alla montage, samt användning av ett lufttätt täckmaterial eller duk utvändigt.

Isoleringsförmågan kan jämföras med hur en tröja fungerar, kompletterat med endast en tunn, men vindtät jacka. Det är något som värmer.

Eliminering av köldbryggor

Dragning av rör, kablar eller liknande genom eller i isoleringen samt andra köldbryggor i form av direkta förbindelser med dåligt isolerade material mellan byggnaders varma och kalla sidor, försämrar isoleringsförmågan som går att uppnå i praktiken.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok